Widing går till Djurgården!

Daniel Widing blev här om dagen free agent, vilket innebar att de flesta svenska klubbarna var ute efter hans namnteckning. Brynäs sportchef Micke Sundlöv sa att han skulle göra ”vad som helst” för att få Widing till Brynäs.

Idag skrev han på för Djurgården.

Detta är naturligtvis ett hårt slag för oss Brynäsare och snuddande nära en förolämpning. Daniel Widing fick chansen i Brynäs efter att ha misslyckats i Finland, och det är mycket tack vare Brynäs han har den status han har idag. Trots detta väljer alltså Widing att skriva på för Brynäs ärkerival Djurgården.

Så vad kan detta bero på? Jag har mina aningar…

Vad är skillnaden mellan Djurgården och Brynäs? Lönemässigt tror jag att Brynäs skulle kunnat skrapa ihop till Widing, genom sponsorer osv. Detta med tanke på att Widing har varit oerhört populär i Gävle. Även om Brynäs inte har en krona kvar i budgeten tror jag alltså inte att Widing gick till Djurgården av ekonomiska skäl.

Jag tror att det är Brynäs patetiska satsningar som är orsaken till Widings ”svek”. Brynäs är nöjda med att gå till slutspel och säljer av/förlorar sina bästa spelare för att satsa på juniorer och chansningar. Widing vill helt enkelt spela i ett lag med visioner och mål – Brynäs är inte det laget.

En annan anledning tror jag är de olika spelsystemen. Brynäs spelar ett tight defensivt spel medan Djurgården spelar offensivt. För en offensiv spelare som Widing är det självklart vilket spelsystem han föredrar.

Brynäs har ännu en gång gått miste om en hemvändare. Det visar på Brynäs klena visioner och på det hockeyhoreri som pågår i dagens hockeyvärld. Spelarna har inga problem att byta till en konkurrerande klubb och klubbkänslan, eller hjärtat, som fanns i gårdagens hockey är som bortblåst hos dagens ishockeyspelare.

Uppdatering:
Sundlöv yttrar sig.
Widing yttrar sig.