Brynäs förstärker ytterligare

Brynäs har förstärkt truppen med ytterligare två spelare; Mats Lavander från Luleå och Martin Johansson från Mora. Båda är karaktärsspelare där Lavander är en tuffing och Johansson en skriskosnabb, intensiv spelare.

Dessa värvningar är för mig ganska oväntade. Jag har trott att Brynäs haft sin trupp klar sånär som på en poängplockande forward för att ersätta Somervuori och möjligtvis en center i Dixon. Nu får Brynäs en riktigt stor trupp där spelare som Hansen, Wennström, Rohdin, Rensfeldt och yngre uppstickare får slåss om några enstaka platser.

Det är väldigt tidigt att fundera över hur Brynäs kommer att formera sitt lag, men jag försöker mig ändå på en kvalificerad gissning över hur Brynäs startuppställning kommer att se ut i Elitseriepremiären. Så här tror jag att de första fyra kedjorna och tre backparen kommer att se ut:

Dackell – DIxon – Ny poängplockande forward
Jonsson – Andersén

Larsson – Nordquist – Lauritzen
Ekholm – Bertilsson

Silfverberg – Jernkrok – Johansson
Gundersen – Sundqvist

Ollas – Granström – Lavander

Här lämnas alltså ingen plats åt Hansen, Rohdin, Wennerström osv vilket är lite synd. Naturligtvis kan det komma skador, men det är ingenting man vill räkna med.

Kanske vet Sundlöv någonting som vi andra inte vet. Kanske vet han t.ex. om Silfverberg drar över till NHL och om några andra spelare går samma väg. Om t.ex. Silfverberg och Ekholm sticker så försvagas truppen rejält. Blir de kvar så kan jag bara konstatera att det ser riktigt bra ut.

———————————————————————————————-

Med tanke på de senaste värvningarna så lär inte Sundström förlänga sitt kontrakt. Han har tydligen blivit erbjuden en förlängning, men själv tvekat. Jag tolkar dessa värvningar som att han är ute ur leken.

———————————————————————————————-

Jag kan inte se att Hansen tar en plats i Brynäs trupp. Hansen har främst varit nyttig i boxplay, en spelform som tydligen även Johansson fungerar bra i.

———————————————————————————————-

Med tanke på att Sundlöv gått ut med att Dixon fått kontraktsförslag, men ingenting hänt på 1-2 veckor, så var han antagligen inte nöjd med det. Vi får väll se om han verkligen kommer till Brynäs.

———————————————————————————————-

HV71 är intresserade av Widing. Därmed känns han ganska avskriven som kandidat till den vakanta poängplockar-positionen.

 • Pontus

  Intressant artikel. Jag är dock tveksam till om man vågar placera både Ollas och Lavander i en fjärdekedja?

  Om jag får spekulera så tror jag inte Dixon dyker upp och då skulle jag vilja se Johan Larsson eller Nordquist som center i första. Sedan tror jag Lavander och Dackell kommer i förstakedjan och att sedan Ollas går in i 2:a eller 3:e.
  Där är jag inte helt klar med hur det skulle se ut eftersom Brynäs som det ser ut nu har en mycket kompetent uppsättning.

  Jag håller med dig om att det inte riktigt finns plats för Hansen längre så jag tror han försvinner. Lika Sundström som är en duktig spelare men som stått still lite länge nu. Han skulle kunna få en nytändning i en annan klubb, varför inte Växjö?

 • Vid närmare eftertanke så skulle jag vilja byta plats på Lavander och Johansson. Lavander kan bana lite väg åt Silfverberg och Jernkrok medan Johansson kan spela i en checking-line med Ollas och Granström. Men det är som sagt för tidigt att säga. Ollas kanske skulle komplettera en annan kedja väl, men jag ser gärna att Brynäs har en checking-line som kan komma in och röra runt i grytan.

  Apropå Dixon så är han tydligen i Gävle nu. Enligt vissa så är han och Brynäs muntligt överens. Om Brynäs värvar Dixon så tror jag tyvärr det är färdigvärvat. Kanske var Lavander den ersättare till Somervuori som man letade efter, men jag hoppas såklart att både Dixon och en skarpskytt skriver på.

  Vi får se hur det blir. Antagligen ser kedjorna helt annorlunda ut i slutet av säsongen jämfört med början.