Efter matchen: Brynäs – Skellefteå

Första hemmamatchen och jag var på plats.

Brynäs inledde matchen mot Skellefteå på ett bra sätt. Redan efter ett par minuter hade chanserna radats upp och som pricken över iet satte Lars Jonsson 1-0 tidigt i perioden. Brynäs fortsatte på samma sätt hela första perioden och det såg ut att bli en riktigt rolig match.

I andra perioden fortsatte Brynäs spelövertag. Detta skulle förändras.

En avgörande sekvens i matchen var när Jonathan Granström först åkte ut för charging efter vad jag kunde se var en helt schysst tackling. Granström gled sista biten mot sin motståndare, så han kan inte ha tagit för många skär. Däremot är det ju så, som vi svenska hockeyfans vet, att hårda tacklingar renderar i utvisning i Elitserien. Här vill domarna hellre att vi hakas, kramas och allmänt fegar i närkamperna. Jag har tagit upp det tidigare och jag säger det igen: Elitseriedomarna måste börja tillåta tacklingar.

Hur som helst åkte en förbannad Granström ut på 2 minuter. Några sekunder in i boxplayet kom en SAIK-spelare fri. Eftersom han blev störd i avslutningsögonblicket och det inte blev mål så blev det utvisning. En annan svensk standard. På reprisbilderna var det mycket svårt att se hakningen – ja faktiskt omöjligt. Domare Claesson måste ha en extremt bra syn.

Här förändrades matchbilden helt. SAIK gjorde 1-1 i 5 mot 3 och tog över matchen. Trycket fortsatte och Brynäs gick bort sig helt. Indianare blandades med lamt agerande i närkamperna (kanske lika bra, så att vi slapp se fler boxplays).

Resten av matchen var sorglig att se som Brynässupporter. Brynäs klappade ihop helt och skapade i stort sett ingenting. SAIk gjorde 2-1 i ett PP som många tyckte var tveksamt (jag kan dock förstå utvisningen, även om samma situation händer många gånger varje match). Inte ens i slutet av matchen när man jagade kvittering lyckades man skapa någon riktig press. Bäst i Brynäs var Markström, som höll nere siffrorna.

Nej, den här matchen måste Brynäs gå vidare från. Nya tag på tisdag. Då kommer Frölunda till Läkerol Arena!