Efter matchen: Brynäs – Skellefteå

Första hemmamatchen och jag var på plats.

Brynäs inledde matchen mot Skellefteå på ett bra sätt. Redan efter ett par minuter hade chanserna radats upp och som pricken över iet satte Lars Jonsson 1-0 tidigt i perioden. Brynäs fortsatte på samma sätt hela första perioden och det såg ut att bli en riktigt rolig match.

I andra perioden fortsatte Brynäs spelövertag. Detta skulle förändras.

En avgörande sekvens i matchen var när Jonathan Granström först åkte ut för charging efter vad jag kunde se var en helt schysst tackling. Granström gled sista biten mot sin motståndare, så han kan inte ha tagit för många skär. Däremot är det ju så, som vi svenska hockeyfans vet, att hårda tacklingar renderar i utvisning i Elitserien. Här vill domarna hellre att vi hakas, kramas och allmänt fegar i närkamperna. Jag har tagit upp det tidigare och jag säger det igen: Elitseriedomarna måste börja tillåta tacklingar.

Hur som helst åkte en förbannad Granström ut på 2 minuter. Några sekunder in i boxplayet kom en SAIK-spelare fri. Eftersom han blev störd i avslutningsögonblicket och det inte blev mål så blev det utvisning. En annan svensk standard. På reprisbilderna var det mycket svårt att se hakningen – ja faktiskt omöjligt. Domare Claesson måste ha en extremt bra syn.

Här förändrades matchbilden helt. SAIK gjorde 1-1 i 5 mot 3 och tog över matchen. Trycket fortsatte och Brynäs gick bort sig helt. Indianare blandades med lamt agerande i närkamperna (kanske lika bra, så att vi slapp se fler boxplays).

Resten av matchen var sorglig att se som Brynässupporter. Brynäs klappade ihop helt och skapade i stort sett ingenting. SAIk gjorde 2-1 i ett PP som många tyckte var tveksamt (jag kan dock förstå utvisningen, även om samma situation händer många gånger varje match). Inte ens i slutet av matchen när man jagade kvittering lyckades man skapa någon riktig press. Bäst i Brynäs var Markström, som höll nere siffrorna.

Nej, den här matchen måste Brynäs gå vidare från. Nya tag på tisdag. Då kommer Frölunda till Läkerol Arena!

 • Tjena! Tack för din kommentar i min blogg =)

  Jag håller på med ett blogg inlägg gällande elitseriens nya spel Head To Head! Dvs den gula fula hjälmen på spelarna.. vad tycker du om det? Behövs det verkligen gula hjälmar? Känner inte vi igen spelarna ändå?

  Vill ha med så mycket åsikter som möjligt i denna undersökningen så jag skulle uppskatta om du kunde ta 5 minuter och skriva lite om vad du tycker om detta spel. Fördelar och Nackdelar.
  Maila gärna, [email protected], så publicerar jag era åsikter på bloggen senare idag.

  Du hittar senare inlägget på bloggadress: pucksnack.hockeybloggar.nu

 • tony

  Hej! hur ser säsongens Brynäs ut? Det känns som de inte kommit igång riktigt ännu.

  /Tony

 • brynas

  Nej det verkar inte så. Sista perioden mot Frölunda var bra och mot Timrå var dom bra i första och sista perioden, men problemet är precis som förra året målproduktionen. Jag hoppas Somervuori och Kahnberg kommer igång, men att också andra börjar göra lite mål. Varför inte en kille som Silfverberg t.ex.? Skulle vara bra för laget. Men just Somervuori och Kahnberg är ju värvade pga förra årets låga målproduktion så det är klart man hoppas lite extra på dom. Båda två har visat bra intentioner i de matcher som varit.