Efter matchen: Brynäs- SSK

Brynäs gjorde sitt jobb mot södertälje och vann med 3-1. Mitt tips på 4-1 var nära att gå in, men jag hade räknat med det sista målet i tom kasse och eftersom SSK aldrig tog ut målvakten så slog det inte in. Det var kanske naivt av mig att tro att SSK, som redan är klara för kvalserien, skulle ha någon vilja att jaga ikapp i slutet. Så var inte fallet…

Som så ofta för Brynäs så tycker jag att första perioden var avgörande. Ofta gör Brynäs en dålig första-period för att sedan lyfta sig. Om ställningen då är 0-2 eller mer så är det svårt för ett lag som inte gör så många mål. De senaste matcherna har Brynäs ryckt upp sig och om jag inte minns fel har de ledat med 1-0 efter de tre senaste förstaperioderna. Då man precis som tidigare lyft sitt spel i andra perioden så har den nyfunna förstaperioden varit nyckeln till vinst.

Även ”målvaktsfrågan” är, som alltid, viktig. När Markström har gått ner i en formsvacka har Lindbäck klivit fram och visat att han är en mycket bra förstamålvakt. Det mest oroande i målvaktsfrågan är egentligen att Lindbäck är så bra att unge Markström kanske inte spelar mer den här säsongen.

Widing har hittat målet efter landslagsuppehållet. Viktigt! Igår gjorde han dessutom mål på straff. Jag kan erkänna att jag trodde han skulle missa straffen då han ofta gör aviga eller till synes okontrollerade avslut, men den satt ju där den skulle!

Även Sandin var bra igår. Det var länge sedan jag såg honom så pigg som han varit på senare tiden. Det är bara mål som fattas.

Nyckeln till den goda trenden är ändå försvaret med Lindbäck i spetsen. Med en bra målvakt växer backarna och Brynäs gjorde näst intill en perfekt match försvarsmässigt även om vissa lägen gavs bort. Som tur är så har vi en bra målvakt som sista utpost, även om SSK samtidigt är väldigt ineffektiva. Det enda målet som Brynäs släppte in igår var efter att Widing blivit halvskadad och därför inte kunnat ta sin back då denne gick in och avslutade. Det är sånt som händer och inget att klandra någon för.

Nu spelar Brynäs ännu en hyperviktig match i morgon Lördag. Det känns som att alla matcher är viktiga just nu. Slår Brynäs Djurgården så går laget med stor säkerhet till slutspel.

Som Brynäsare har jag blivit lite synisk, och tror på ett oavgjort resultat. Brynäs brukar ofta ställa till det så att det blir spänning in till sista matchen.

Inför-rapport kommer senare.