Efter matchen: Brynäs – Timrå

När Brynäs mötte Timrå i Läkerol Arena så var det en match som betydde mycket för båda lagen. Vid bortavinst så skulle Timrå ta ännu ett steg närmare slutspel, och ännu ett steg närmare Brynäs slutspelsplats. Vid hemmavinst så känns det som att Brynäs skulle säkra slutspelsplatsen.

Den första perioden inleddes i ett rasande tempo och ägdes av Timrå, om man ser till puckinnehav. Det var dock Brynäs som skapade de vassaste chanserna och redan efter ca en halv minut gjorde Brynäs skyttekung Stephen Dixon 1-0. Det var ett anfal där Dixon tilläts störta på mål på vänsterkanten helt omarkerad, för att få pucken och skjuta ett distinkt slagskott i mål.

Även 1-1 kom i den första perioden. Brynäs hade skapat en viss press mot Lindbäck i Timrå-målet, men gästerna lyckades kontra. I kontringen försökte man slå ett diagonalpass mot bortre stolpen. Somervuori bröt passet men styrde olyckligt in pucken i eget mål. 1-1 var inte helt orättvist men ändå lite bittert med tanke på hur målet kom till. Dock gjorde Magnus Kahnberg 2-1 på friläge och den numer pålitlige målskytten fick visa ännu en gång att det lossnat för honom.

I de andra och tredje perioderna tog Brynäs över totalt. Magnus Kahnberg gjorde 3-1 på en retur och Somervuori gjorde 4-1 efter att ha fintat bort halva Läkerol Arena.

Det viktiga från matchen var att Brynäs var bättre än Timrå. Man förtjänade vinsten och man visade att man är ett slutspelslag. Tidigare under säsongen har man som Brynäsare hoppats på slutspel för Brynäs, men nu vågar jag hoppas på mer. Jag hoppas att Brynäs tar sig till semifinal, och där kan väll allt hända?