Efter matchen: Rögle – Brynäs

Jag har kommit fram till att en matchrapport där jag berättar hur matchen såg ut inte är särskilt intressant. Den typen av matchrapporter finns på alla möjliga andra sidor. Här finns en matchrapport på svenskafans.com Brynässektion. I stället kommer jag att försöka ta upp känslor runt matchen och saker som kanske inte tas upp i dom flesta matchrapporter.

Segern idag mot Rögle var otroligt skön – och viktig. I och med segern behåller Brynäs sin slutspelsplats och ökar avståndet ner till kvalserien. Segern var dessutom otroligt viktig då Brynäs haft negativa sviter. Förlustsviten bröts i senaste matchen mot Linköping och nu bröts också den negativa bortasviten i och med vinsten mot Rögle.

Widing och Lindbäck gjorde en grym match mot Rögle. Det vet alla. Även Lars Jonsson var bra. Ofta är det målskyttarna som får beröm och jag tänkte därför lyfta fram ett par spelare som, trots att de inte gjorde mål, gjorde mycket bra matcher.

Alcén som sett seg ut nästan hela säsongen gjorde en helt godkänd insats. Han har fått ett lyft sedan Sundström gick in mellan honom och Vas. Sundström, som gjorde sin 2a match efter skada, var även han bra. Mycket roligt att han kommit tillbaka så snabbt. Vas var ganska osynlig men gjorde ett par bra prestationer. Det var ett tag sen…

Dixon jobbar på. Han är viktig för Brynäs. Troligtvis är det många som inte förstår hans betydelse för laget…

På backsidan tycker jag att Lars Jonsson var den bästa spelaren. Han gjorde inte bara mål utan även ett par riktigt bra brytningar i avgörande lägen. Även Sundqvist måste nämnas som även han gjorde ett par riktigt bra brytningar. Sundqvist är den typen av spelare som alltid ger gärnet och är viktig för laget. Hans jobb sker ofta i det tysta och han får sällan höga spelarbetyg i lokaltidningen. Det är dax att Sundqvist får lite beröm – för det är han värd!

Lindbäck växer fram som Brynäs förstemålvakt. I de två senaste matcherna har han varit vad Markström var tidigare – en säker målvakt som inger trygghet i laget. Även om jag hoppas att Markström kommer tillbaka i gammal storform så är jag inte orolig på målvaktssidan. Dock är det nog så att Markström i storform är aningen bättre än Lindbäck i storform. När Markström är på bra humör är han omänsklig i målet. Lindbäck är ”bara” grym. Hur som helst har Brynäs tur som har en andremålvakt som håller klassen av en bra förstemålvakt. Jag hoppas att Lindbäck håller samma klass resten av säsongen, vilket i så fall innebär att han blir våran förstemålvakt i alla de avslutande matcherna.

De kommande matcherna blir mycket viktiga för Brynäs. Nu har man, som jag ser det, sparkat ner Rögle på kvalserieplats där de tillsammans med SSK kommer stanna. De kommande matcherna mot Södertälje, Djurgården och Timrå blir hyperviktiga. Det skulle även vara bra med poäng mot HV71 borta och Färjestad hemma, men de matcherna har inte samma måste-stämpel.

Jonathan Carlsson blir bättre och bättre. Jag nämnde det tidigare men det är värt att nämna igen. Kul att hans utveckling tagit ny fart efter en viss avstanning. Precis samma sak gäller för Emil Sandin som avstannat under säsongen men nu vaknat till efter att ha fått nya lekkamrater.