Semifinalyra i Gävle

Nu var det ett tag sedan jag skrev, trots löften om att uppdatera bloggen mer ofta. Tyvärr har jag inte så mycket tid att skriva med ett fullspäckat schema. Nu blir jag lite utav en medgångssupporter när jag passar på att blogga när Brynäs leder matchserien i sin semifinal mot Färjestad med 3-1. Min teori är dock att folk inte bryr sig om bloggen uppdateras ofta. Det här inlägget är antagligen ett i mängden artiklar som du kommer att läsa idag.

Brynäs leder som sagt med 3-1 i matcher mot Färjestad, och har imponerat stort. Jag tror att många Brynässupportrar med mig funderar på finalmotståndare och börjat snegla på spelschemat för att kunna planera annat kring hur SM-finalerna kommer att spelas. Dock kan det bli oerhört kostsamt att ta ut någonting i förskott. Brynäs möter ett Färjestad som inte riktigt presterat i semifinalerna, och som kan ha en växel till att lägga i.

Färjestad har inte imponerat den här säsongen. Man började dåligt under Czarnecki och röck sedan upp sig för att till sist sluta sexa, precis den placering som man låg på när Czarnecki fick sparken. I slutspelet har FBK mött HV71 i en kamp mellan 2000-talets giganter, och lyckades där både bli uträknade och sedan till slut ta sig vidare till semifinal. Innan slutspelet så sa jag att vinnaren i den matchserien blir favoriter till SM-Guldet och jag tycker nog att FBK var favoriter inför semifinalserien mot Brynäs, men med tanke på hur det sett ut så hade jag helt fel. Brynäs har varit det bättre laget i alla matcher och har spelat riktigt diciplinerat. När Färjestad har tryckt på så har man ”hållit dem på utsidan” och det har inte uppstått så väldigt många farliga lägen. Däremot har man visat tålamot och inte spelat desperat när de sekvenserna har kommit. När man vunnit pucken så har man kontrat eller behållt pucken inom laget i egen zon. Som hockeyälskare så är det riktigt roligt att se.

Även anfallsmässigt är Brynäs det bättre laget. Man har bättre fart, bättre teknik och mer finess än Färjestad. Mot Frölunda blev jag brydd eftersom firma Järnkrok-Silfverberg var de enda som kontinueligt producerade. Mot ett lag som lyckas stoppa den kedjan, med Wännström på ena kanten, så skulle Brynäs inte ha en chans. Det är därför glädjande att övriga kedjor kommit igång och att spelare som Ollas, Hansen (som jag ofta kritiserat här på bloggen) och även till viss del Widing/Nordquist kommit igång någorlunda. Jag tror dock att det kommer att krävas mer i en eventuell final.

I Honkens frånvaro har Svedberg storspelat. Men vem är egentligen förvånad över det? Brynäs har två förestemålvakter.

Som jag nämnde så är Brynäs ett spelande lag. Det märks att man har flera spelskickliga backar. Ekholm, Gunderson och Bhertilsson har imponerat hela säsongen och det är väldigt roligt att Lars Jonsson kommit upp i normal standard – det är viktigt. Det är även värt att notera att backar som Andersén och Sundqvist är otroligt viktiga för det fysiska och rejäla spelet. Även Löf har imponerat och visar att han kan hålla lite puck (tidigare har det ofta blivit rensning på rensning) och kan spela ett stabilt försvarsarbete. Jag ser fram emot att följa hans karriär!

När Brynäs hade 3-1 mot Frölunda så såg jag fram emot att se laget ta sig vidare i Läkerol Arena. Då tog det tvärstopp och Frölunda var mycket bättre än Brynäs. Jag hoppas att det var en lärdom för detta lag, och att man inte gör samma misstag igen. En matchserie är inte slut förän ett lag har vunnit 4 matcher och förlorar man tisdagens match kan det leda till en bortaförlust och ett skiftande favoritskap i matchserien.

—————————————————————————————–

Jag twittrar. Se länken här intill. Jag brukar återtwittra bra inlägg från andra twittrare och egna tankar i små budskap.

 —————————————————————————————–

Honken har haft bihåleinflammation men är nu tillbaks i träning. Det är bra, men jag tycker att Svedberg ska få fortsätta tills han (eventuellt) gör en mindre bra match.

—————————————————————————————–

Slutsålt i Läkerol Arena idag. Det kommer att bli ett j-vla drag!

—————————————————————————————–

Färjestads målvaktstränare har ägnat stor tid till att klippa ihop sekvenser där han tycker att Brynäs skulle åkt på utvisning. Precis som Kenta försöker FBK på så sätt att påverka domarna för att vinna fördelar på isen. Deet skulle vara intressant att se en klippsamling på alla regelbrott som Färjestad gör, men så långa videor tror jag inte Youtube tillåter. Hur som helst känns det hela ganska patetiskt, speciellt med tanke på att Färjestad spelar uppenbart mer fult än Brynäs.

—————————————————————————————–

AIK imponerar, men jag tror att det tar slut mot SAIK ändå. AIK överpresterar, precis som förra året, och får nog svårt att hålla samma nivå en längre tid. Jag tycker att SAIK spelar en roligare ishockey och hoppas att de två spelande lagen – Brynäs och Skellefteå AIK – möts i final. Då kan det bli hockeypropaganda!

—————————————————————————————–

Brynäs blir ofta anklagade för att filma. Det har blivit lite av en följetång eftersom minsta filmning vevas gång på gång i TV. Jag tycker att filmning är fel och fjantigt, men jag ser det över hela banan från fler lag än Brynäs. Jag tycker att man ska stänga av spelare i efterhand vid upprepade filmningar, och det tycker jag även att man bör göra inom fotbollen. Filmningar hör inte hemma i sport.

—————————————————————————————–

Kul att Rohdin fick göra mål. Han har haft ett antal chanser.Kul också att Molin fick göra en assist. Mer istid till Molin!

—————————————————————————————–

Djurgården spelar i Allsvenskan säsongen 2012-13. Det är ett klassiskt lag och jag förstår att många journalister gråter ut, men jag har svårt att se skillnaden mot att t.ex. Leksand åkte ut. Djurgården är nog tillbaka om ett par år.

—————————————————————————————–

Brynäs fyller 100 år i år. Vilket bättre sätt att fira det på än att ta SM-Guld? Det vore nästan lite magiskt…