Widing på väg bort?

Aftonbladet skriver idag att Daniel Widing kan vara på väg bort från Brynäs. Så här säger Widing själv:

– Just nu vill jag inte riktigt tänka på det där. Jag fokuserar på Brynäs och vi ska till slutspel, så är det bara. Men det stämmer att jag tackat nej till att förlänga med Brynäs. Jag pratade för en månad sedan med sportchef Micke Sundlöv om att jag inte kommer skriva på ett nytt kontrakt just nu.

Svenskafans har en artikel om det här.

Widing har tidigare under säsongen sagt att han gärna skulle spela i KHL. Egentligen kan man inte klandra honom för att han vill tjäna större pengar och det är inte mer med det. Naturligtvis skulle det vara synd för Brynäs som förlorar en målskytt, ett fränt inslag i laget och en profil. Widing är dessutom en av de spelare som går på mål och kan spela tufft. Att han ibland verkar ha dålig attityd och neggar på isen kanske skulle kunna ordnas till om Brynäs tog mitt råd (höhö, där fick jag in det också!) och värvade en bra matchcoach som peppar sitt lag och ser när spelare behöver uppmuntras och tagga till.

Det scenario som skulle vara absolut tråkigast vore om Widing gick till en annan svensk klubb. Brynäs chansade på Widing när inte många trodde på honom efter hans sejour i Finland och det är i Brynäs han fått chansen – och tagit den. Att då göra som t.ex. Angell är tråkigt men har tyvärr att göra med att Brynäs inte kan slåss i toppen. Vad det beror på kommer jag säkerligen att komma in på i framtida inlägg.

Nu hoppas vi att Widing gör en bra avslutning av den här säsongen och att han stannar i Brynäs – för han stänger trots allt inte dörren. Går han till KHL så är det inget att göra åt, men gör han inte det så får vi hoppas att han stannar. Han visade t.ex. idag i landskampen mot Finland vilken bra spelare han är när han med sin explossivitet och snabbhet trampade ifrån Finska backar och punkterade matchen.