Efter matchen: Brynäs – Färjestad

På grund av att mitt internet legat nere i flera dagar så har jag inte kunnat uppdatera bloggen. Jag sitter nu på jobbet, som jag varit hemma sjuk ifrån, och uppdaterar. Förhoppningsvis kommer nätet upp ikväll så att jag kan skriva en matchrapport från AIK-Brynäs.

Här är highlights från matchen Brynäs – Färjestad:

Matchen avgjordes såklart under de första 10 minutrarna. Brynäs chocköppnade och gick upp till 3-0. Efter det så gick man till större delen på försvar. Färjestad gjorde det bra som kom igen och nästan kom ikapp, men Brynäs spelade ett bra försvarsspel och Svedberg såg säker ut i målet.

Den första perioden var för övrigt helt galen. Förutom 3 mål så haglade chanserna åt båda hållen. Stolp- och ribbskotten avlöste varandra. När Czarnecki sa att de skulle bli svårare att möte så trodde jag att han menade att de skulle spela mer defensivt. Jag hade fel.

Bäst i Brynäs var ungdomarna. Det är de som lägger grunden för Brynäs fartfyllda spel. Ekholm, som gjort 2 mål på 2 matcher, var grym. Nu tycker jag inte att vi ska ha förhoppningar om många fler mål från hans sida (han gjorde 1 på hela förra säsongen i Mora) men han har klivit fram och blivit den spelare som man hoppades att han skulle bli. Han är Brynäs bästa värvning den här säsongen, hittills.

Även Järnkrok gjorde en mycket bra match och svarade för 2 mål. Så här sa han efter matchen:

Ikväll möter Brynäs AIK och då är både Hansen och Kahnberg tillbaka. Tyvärr innebär det att Wännström och Larsson blir bänkade. Men jag har svårt att se vilka som skulle bli bänkade annars. Synd, men kul att Brynäs har hungriga juniorer som bara väntar på att ta chansen när de får den.