Efter matchen: Frölunda – Brynäs

Det blev förlust för Brynäs mot Frölunda i Scandinavium. Som väntat kanske… Jag tippade faktiskt 4-1 i min allra första resultat-tippning på denna blogg. Det är dock föga tröstande…

Matchens första period började med slutspelsliknande spel. Fart, tacklingar och småfult spel. Precis som vi fans vill ha det! Tyvärr tyckte inte domare Vinneborg samma sak och vek ner sig för publiken tämligen omgående. Frölunda gjorde 1-0 i spel 5-4 under en avvaktande utvisning som kom i spel 4-4. Tyvärr visades inte utvisningssituationen i repris vilket gör det svårt för mig att analysera den ytterligare, men som jag såg det så tacklade Granström Frölundaspelaren schysst. Eftersom hårda tacklingar inte är tillåtna enligt de för säsongen ovanligt dåliga elitseriedomarna så åkte Granström ut. Nu hann han inte sätta sig innan Frölunda tog ledningen. Målet såg ganska billigt ut (dragskott från blå) men det är faktiskt möjligt att det var en liten touch på den.

Innan periodpaus gjorde Frölunda 2-0, också denna gång i PP. Den här gången var det Alcén som åkt ut för puck out. Kommentatorerna sågade Alcén vid fotknölarna, men jag har svårt att tro att han tog utvisningen med flit. Hur som helst var det ganska oskickligt gjort, och han får ta på sig utvisningen som ledde till 2-0.

Brynäs inledde andra perioden i ett rasande tempo. Snöpligt nog så var det Frölunda som gjorde periodens första mål då de ökade på till 3-0 efter 7 minuter. Även detta mål kom i Power Play, efter att Daniel Widing gjort sig skyldig till en slashing. Resten av perioden var Brynäs medan Frölunda inledde en orgie i holding-the-sticks. Vad som gjort att just Frölunda har så starka handleder kan man bara spekulera om…

Brynäs gjorde trots allt 3-1 genom Daniel Widing efter ett mycket bra förarbete av Andreas Dackell, som hittat gammal storform. Efter detta fortsatt trycket på Honken i Frälunda-målet. Bland annat hade Dixon ett väldigt bra läge då han i stort sett fick öppet mål på en retur. Dock var en Frölundait snabbt framme med handen för att greppa tag i Dixons klubba och läget rann ut i sanden. Att den situationen inte resulterade i utvisning får ses som ett resultat av hockeyligans motvilja att ha två huvuddomare. Antagligen stod Vinnerborg dåligt till och missade hela situationen totalt.

Efter reduceringen till 3-1 såg det ut som att Brynäs var på gång rejält. Förutom Dixons läge så skapades tryck i offensiv zon. Oturligt nog tappade Granström puck på egen blå vilket resulterade till att John Pohl prickade in 4-1 efter fin pass från Lars Eller i en 2 mot 1 situation mot Jörgen Sundqvist.

Som Brynäsare vet jag att laget väldigt sällan gjort 4 eller fler mål under säsongen, och insåg därför innerst inne att matchen var körd. Fint spel från Brynäs gav vissa förhoppningar, men de förhoppningarna krossades snabbt av Honken i Frölunda-målet som gjorde en mycket bra match.

Sett över hela matchen så var Frölunda värda att vinna. Brynäs spelade defensivt och försökte sticka upp i enstaka kontringar. Precis som förväntat var det kedjan med Dackell-Dixon-Widing som skapade lägen. I många matcher har ett bra målvaktsspel,framförallt av Jacob Markström, gjort att Brynäs kunnat knipa poäng i matcher där man gjort 1-2 mål. Så var dock inte fallet idag och även om Markström inte kan lastas för förlusten så gjorde han absolut inte en av sina bättre matcher.

Brynäs spelade stundtals bra men inledde, som vanligt, matchen alldeles för svagt. Den svaga förstaperioden bäddade för förlusten vilket har blivit ett genomgående tema på bortaplan. Hur som helst så var segern, som sagt, välförtjänt för Göteborgarna. Trots detta kan jag inte låta bli att tänka på hur matchen hade kunnat sett ut utan ”tacklings-utvisningen” som resulterade i 1-0.

Kvällens förlust var Brynäs 14:e raka bortamatch utan vinst. Det är ett facit som är otroligt dåligt och man måste försöka hitta alternativa spelsätt för att ta poäng på bortaplan. Det dåliga bortafacit är den största anledningen till att laget nu ligger på missad slutspelsplats.

På torsdag är det hemmamatch mot Linköping. Den matchen kommer att vara lika svår som viktig. Nu gäller det att de ledande spelarna i laget tar tag i det här och visar vägen!