Inför Kvartsfinal 1: Brynäs – Djurgården

Ikväll smäller det! Den första kvartsfinalen mellan Brynäs och Djurgården går av stapeln i Läkerol Arena.

För Brynäs är det speicellt viktigt att vinna den första hemmamatchen. Vinner man den så visar man direkt att Djurgården inte kommr att få någon komfortabel matchserie fram till semifinalen, och vad viktigare är så tar man kommandot i matchserien.

Vid förlust så får Djurgården ett oerhört försprång och Brynäs behöver snarast vinna på bortaplan.

Förlost är faktiskt inte ett alternativ. Att förlora en hemmamatch är okej, men att förlora den första hemmamatchen finns inte på kartan. Förlorar Brynäs den första kvartsfinalen så kommer uppförsbacken direkt att bli brant.

Djurgården har inte lika mycket att vinna. De spelar på bortaplan och av tradition så är bortavinster endbart bonus. Jag hoppas därför att de inte är lika taggade som Brynäsarna.

För vinst krävs att samtliga spelar på topp. Jag tänker här gå igenom de olika kedjorna:

1a kedjan: Dackell – Dixon – Somervuori
Förstakedjan har varit anonym den senare tiden. Somervuori har producerat och Dackell har varit bra i BP men Dixon har varit totalt anonym. Förhoppningsvis kliver han fram när det gäller, på Nordamerikanskt vis. För att Brynäs ska ha en chans på semifinal så krävs det att förstakedjan tar kommandot och visar vägen.

2a kedjan: Kahnberg – Nordquist – Molin
Kahnberg har producerat på slutet och jag hoppas att det fortsätter så. Dock går det inte att endast förlita sig på Kahnberg för att producera framåt. För att toppresultat krävs, som sagt, att förstakedjan kliver fram och visar varöfr de är förstakedja. Andrakedjan med Kahnberg i spetsen ska vara en bonus som gör poäng då och då. Nu har jag större förhoppningar än så. Klaffar allt så kan Brynäs gå riktigt långt och i den värld där allt klaffar så producerar Kahnberg och Nordquist. Ove Molin gör sitt sista slutspel och jag hoppas att det ger honom en nytändning. Ove är en Brynäslegend och spelar kopiöst mycket i PP. Nu behöver han visa varför hans tröjja kommer att hissas i taket den sekund han lägger av.

3e kedjan: Lauritzen – Hansen – Granström
Tredjekedjan har varit dej kedja som ingen riktigt ställt några krav på. Visst, Lauritzen gör fina individuella prestationer ibland och Granström är alltid Granström. Hansen är en spelare som kan kliva fram när det behövs (så länge Foppa inte är på isen, haha) och kedjan som sådan är inte så välsmort men väl fungerade i delar. Mina enda förhoppningar på den här kedjan är egentligen att dom spelar 0-0, men jag tror att de kan göra det bättre än så.

4:e kedjan: Rödin – Järnkrok – Silfverberg
Den här kedjan har varit Brynäs bästa den senaste tiden. Med undantag för Kahnberg så har de skapat mest och motståndarna får dra på sig mängder med utvisningar för att stoppa Brynäs ungdomskedja. I ett slutspel kommer domarna att tillåta mer och det kommer att bli svårare för den här kedjan, men det känns ändå som en bonus att Brynäs hittat den här formationen. När dom här grabbarna spelar på topp så är dom en toppkedja i Elitserien. Det kan mycket väl vara så att Brynäs fjärdekedja ställs mot Djurgårdens fjärdekedja, och att det kan avgöra till Brynäs fördel. Fortsätter den här kedja den utveckling de uppvisat under säsongen så kommer de att vara tongivande i slutspelet!

Jag har här valt att inte behandla backparen. I Brynäs får Hietanen, i Jonsson och Kokkos frånvaro, ett oerhört stort offensivt ansvar. Han spelar bland annat nonstop i PP. Man är skadedrabbade på backsidan men jag tycker ändå man klarar sig bra. Sundqvist, Hietanen, Grönholm, Nolander och även den omskolade centern Sundström klarar sig mycket bra. Löv har haft problem men utvecklats till det bättre. Han gör det enkla och försöker inte göra saker som han inte bemästrar. Den sista backplatsen står mellan honom och Bertilsson, som varit sjuk en längre tid, och jag tror att Bertilsson tar den. Bertilsson är ett jättelöfte och var innan sjukdomen en av Brynäs bästa backar. Jag hoppas verkligen att han lyckats komma tillbaka fullt ut!

Nu jävlar tar vi första vinsten mot Djurgården så att Roos och de andra partiska journalisterna får hitta poå bortförklaringar!