Inför match: HV71 – Brynäs

Jag skrev en hel del om kvällens match mellan HV71 och Brynäs i mitt senaste inlägg, men ännu finns det mer att skriva :).

Brynäs fortsätter med samma lag som senast, dvs med Janos Vas på bänken. Helt rätt. Man ändrar inte ett vinnande lag. Lindbäck fortsätter i mål och den största oron där är väll egentligen att han kan vara på väg från Brynäs efter säsongen. Att Lindbäck funderar på att lämna är inge konstigt – Markström har vart uttalad förstemålvakt.

Jag hoppas på vinst ikväll. Även om kvällens match är viktig för att nå slutspel så tror jag att den är ännu viktigare för själva slutspelet. Brynäs har vart usla på bortaplan fram tills senaste bortamatchen mot Rögle. En till vinst på bortaplan, dessutom mot ett topplag, ger självförtroende och möjligheter till bortavinster i en kvartsfinalserie.

Att Widing, Lindbäck och Brynäs PP-spel är på topp är ett måste för några som helst förhoppningar i ett eventuellt slutspel. Jag ser gärna att detta fortsätter i sama stil ikväll.

En annan förhoppning inför kvällens match är att HV71-supportrarna bakom motståndarlagets bänk är nya sedan senast. De ”supportrar” som sitter där skämmer gång på gång ut föreningen och är omtalade i hela hockeysverige. Trots detta har HV71 inte tagit något som helst ansvar för att stänga av eller flytta dessa personer. Det är faktiskt en ren skandal.

Mitt tips: 3-3. Det skulle jag vara nöjd med.