Inför match: Brynäs – Timrå

Jag skrev inget inlägg efter matchen mot HV71. Det var en klassisk skitmatch och det fanns egentligen inte så mycket att säga. Jag tycker att jag såg en misstänkt interference vid första HV-målet och spelare i målgården vid det andra. Men trots detta tycker jag att HV förtjänade segern och det är inte mycket att snacka om. Väldigt synd med tanke på att Brynäs dels kunde klättra i tabellen och dels en gång för alla ta kål på bortaspöket. Om Brynäs går till slutspel kommer bortaspöket att finnas kvar och det blir svårt att vinna en matchserie på 7 matcher.

Timrå hemma. Det ska vara vinst. Ikväll tror jag att Brynäs säkrar slutspelsplatsen och dessutom klättrar. Vid förlust ikväll så är risken stor att man missar slutspel. I alla fall i mitt tycke. Med andra ord är kvällens match ännu en i raden av viktiga matcher.

Lauritzen var febersjuk mot HV och det är oklart om han spelar ikväll. Han har klivit fram på senaste tiden och behövs. Hans ersättare, Janos Vas, fyller inte platsen. Det kanske är orättvist att jämföra Vas med en mer rutinerad spelare, men faktum är att Vas har ett år kvar på kontraktet och som Brynäs-fan vill jag se en uppryckning från ungrarens sida.

Brynäs har inte släppt något defenitivt lag, men det är ändå ganska klart. Ett litet frågetecken är målvaktsfrågan där Lindbäck gjorde en hedersam insats mot HV. Lindbäck ryktas som bekant till Timrå nästa säsong och därför kan det vara lite känsligt att han står i en avgörande match mot just Timrå. Personligen tror jag inte det spelar någon som helst roll. Lindbäck borde fortsätta i målet med tanke på hans insats den senare tiden. Dock har Czarnecki en vana att vilja byta målvakt vid förlust- Den här gången tror jag han går på min linje.

Mitt tips ikväll: 4-2. Slutspel!

  • daniel

    va på den underbara matchen brynäs vs timrå igår. o ja tror det va första gången av 6 matcher som vi fick igång nästan hela klacken. i 3 perioden. det va enbart för att vi delade upp oss i två delar. men ja förstår inte varför så jävla många står i klacken utan att enns klappa O HEJA FRAM BRYNÄS??? dom står där som ett j***a koli. då är det svårt o få igång en klack.

  • brynas

    Jag håller med om att det var en bra match! Tycker faktiskt det var bra att domaren släppte det mesta. Lite slutspel över det hela!

    Det där med klacken är en svår fråga asså… Jag ska skriva ett långt inlägg om det vid ett senare tillfälle. Man kan ju förstå att enel går på hockey utan att vilja stå i klacken, och att ståplats är det billigaste alternativet. Samtidigt kanske det skulle finnas någonstans där BARA klacken står…

    Som sagt jag ska återkomma till det. Du får gärna skriva en gästkrönika om du har lust!