Nu drar säsongen igång igen! Skills competition!

Nu har Brynäs gått på is, och precis som förra året gör man det med eventet skills competition där Brynässpelare tävlar mot varandra i olika moment. Tävlingarna är naturligtvis ett jippo och resultaten ska nog inte tas på allt för stort allvar, även om de visar lite om spelarna. Det kanske mest intressanta är att varje år se hur nyförvärven klarar sig.

Här följer alla moment med vinnare och reflektioner:

1. Puckkontroll.
Momentet går ut på att åka en bana med puck. Momentets vinnare var Mads Hansen som lite förvånande slog bland andra fjolårets vinnare Ove Molin som blivit betydligt långsammare. Naturligtvis ska dessa tävlingar tas med en nypa salt, men det skulle inte vara så bra om Ove gått och blivit långsam. Då är det inte många starka sidor kvar hos den gamla smurfen.

2. Skott
Detta moment går helt enkelt ut på att skjuta hårt. Kahnberg vann och slog Widings rekord från förra säsongen. Det bådar gott då jag som Brynäsare hoppas mycket på att Kahnberg ska bidra till en ökad målproduktion.

3. Snabbhet
Hastighetsåkningen går ut på att åka runt rinken så snabbt som möjligt. Lars Jonsson vann. Kanske lite förvånande att Somervouri inte gick och vann men å andra sidan kanske han inte tog i allt för mycket. Att en back vann hoppas jag säger mer om Jonsson än om våra forwards…

4. Prickskytte
Förra året imponerade Hietanen stort när han visade prov på stor pricksäkerhet. I år imponerade han, precis som alla andra, inte lika mycket. Nu ska jag inte klaga allt för mycket – det är ändå försäsong. Vann gjorde hur som helst Dackell. Dacke har tydligen ett bra sikte – det gäller bara att han skjuter mer när serien börjar.

5. 2 mot 0
Denna gren är mer för målvakterna. Två utespelare kommer mot målvakten och kör pass-skott. Juniormålvakten Gustaf Johansson vann då ingen av Brynäs A-lagsmålvakter kom till spel pga rehabilitering. Jag vet inte mycket om de nya J20-målvakterna men hoppas att de följer den numera höga standard som Brynäs juniormålvakter haft de senaste åren.

6. Straffar
Sist följde en straffturnering där alla spelare deltog. Imponerade gjorde kahnberg och Thegel. Den sistnämnde vann. Det var många jippo-straffar, som det också ska vara vid ett sånt här tillfälle, men det kändes ändå lite extra bra att se Kahnberg hitta målet så bra. Att Thegel är en bra straffskytt visste vi redan från förra året.

Sammanfattningsvis så är det roligt med Skills Competition. Det drar en hel del folk för att vara så tidigt på säsongen och är en bra sak både för fans och spelare.

Ett förslag till kommande säsonger är att spika in en träningsmatch mot Leksand i Läkerol Arena varje år. Ett derby inför säsongsstart skulle dra folk och skapa stämnin inför säsongen. Vore det tradition skulle det vara ännu roligare. Fast att spela match första gången på is är kanske inte att föredra, det får i så fall bli strax innan säsongsstart…