Ny förlust – Nytt hopp

Det blev förlust i match 2 i kvartsfinalserien mot Färjestad. Förlust på bortaplan, som väntat. Men matchen såg inte alls ut så som dom flesta, även jag, trodde på förhand.

Brynäs gjorde en mycket bra match. Från Lindbäck i målet till forwards som skapade chanser. Brynäs var faktiskt det bästa laget, trots förlust med 2-1. Min första tanke när FBK gjorde sitt ledningsmål var ”HE-VETE!”. Trots att Brynäs gjorde en bra match och förtjänade att få vinna så förlorade man.

Det var två individuella misstag som avgjorde matchen. Linds markeringsmiss vid Jörgen Jönssons 1-1 och någon annan spelares (såg ej vem) misslyckade pass i egen zon med ca 2 minuter kvar av matchen. Förutom det måste man ju också inse att ett ynka mål oftast inte räcker för att vinna matcher.

Micke Lind är en joker. Även om han inte hann med vid 1-1 så sköt han styrningsskottet vid Widings ledningsmål. Lind kan komma att bli mycket nyttig framöver.

Brynäs spelade fysiskt och gick på mål i större utsträckning än i första matchen. Fortsätter man så så har man chansen att ta några vinster innan det här är över. Att slå ut FBK vet jag inte… men vinner Brynäs 2 raka nu så vet man aldrig…

Hur som helst: Brynäs gjorde en bra match, men det räckte ändå inte hela vägen. Nya tag på måndag då man MÅSTE vinna för att det ska bli någon som helst spänning i det här!