Somervuori, Läck, Nolander & Dixon klara!

Nu är det klart: Eero Somervuori är klar för Brynäs. Klar är också Leksands målvakt Eddie Läck. Även Dixon & Nolander har, enligt Svenskafans.com, skrivit nya kontrakt.

Värvningen av Somervuori känns mycket bra. Den förre FBK-spelaren är en målskytt och offensiv kraft – precis vad Brynäs behöver. Bara det faktum att Somervuori och Kahnberg är klara inför nästa säsong ger Brynäs betydligt bättre offensiv. Om nu Widing stannar kvar kommer det att kännas mycket bra som Brynässupporter. Men att Widing stannar är nog inte så sannolikt…

Brynäs har även värvat en ny målvakt – Eddie Läck. Läck kommer från Leksand där han stått de senaste säsongerna för att bli petad av fiasko-värvningar i kvalserien. Jag tror att Läck kommer att vara bra i Brynäs. Han kommer inte att slå ut Markström som förstemålvakt, men han kommer att vara ett bra komplement och kanske även åtmindstone ge Markström en match om förstaspaden.

Trots detta är jag smått kritisk till värvningen. Vad kostar det att värva Läck? Behöver man lägga dom pengarna på en målvakt? Brynäs har Markström och Eriksson. Eriksson blir sannolikt utlånad till Allsvenskan, men hade kunnat vara andremålvakt. Jag tror att Brynäs tänker framåt med denna värvning. Markström försvinner sannolikt till NHL efter nästa säsong och då kommer man att ha Eriksson och Läck kvar i Brynäs. På så sätt ser det bra ut. En joker i sammanhanget är Honken, som säkerligen kunnat gå till Brynäs efter nästa säsong.

Att Dixon får förlängt säger jag ingenting om. Dixon är en bra spelare och bra för laget. Allt är relativt, och jag vet inte vad han har för lön, men det känns ändå bra.

Jag har tidigare under säsongen varit mycket kritisk mot Nolander. Ryktet säger att Nolander vill till Färjestad men att FBK inte velat ha honom. I så fall skulle det vara anledningen till att han skriver 1-års kontrakt hela tiden. Nolander sade efter säsongen att han ville vara kvar i Brynäs om han skulle fortsätta i Elitserien. Det ger pluspoäng… Men det kan ha varit ett försök att charma fansen. Nolander är stabil och begår sällan misstag. Han gör egentligen inte heller så mycket utöver det vanliga. Sådana backar behövs, men jag önskar ändå att han tuffar till sig lite framför eget mål.