Efter matchen: Rögle – Brynäs

Rögle – Brynäs slutade 0-0, men var för det inte ett sömnpiller. Chanser fanns och om något lag förtjänade ett mål så var det Brynäs.

Rögle inledde matchen bäst och ägde den första perioden. Precis som i många tidigare bortamatcher så jobbade sig Brynäs in i matchen och tog så småningom över den. Bästa chanserna hade Somervuori som bland annat hade ett stolpskott i sista perioden. I det läget hade han egentligen jobbat ihop till ett mål men hade inte marginalerna med sig.

Den tredje perioden ägdes av Brynäs även om Rögle tog över några minuter i samband med ett PP. PP:t i sig fick de när Ove Molin åkte ut för interference, någonting som förekom 15-20 gånger efter utvisningen. Skillnaden var att när Ove interferade så flög Röglespelaren likt en Italiensk fotbollsspelare med armarna i luften. Men men, domarkvalitén har jag tagit upp tidigare…

Det finns egentligen inte mycket att säga om matchen annat än att båda lagens målvakter var bra och 0-0 var ett rättvist resultat. Här finns artiklar från Aftonbladet och Expressen.

Bäst i Brynäs var förutom Somervuori och Markström Bertilsson och Sundqvist, som alltid står upp för sitt lag. Även Nordquist var pigg och fick rikligt med istid. Han hade mycket tanke bakom det han gjorde. Det syntes att han är en framspelare och jag hoppas att han kan få spela med ett par målskyttar snart.