Efter matchen: Rögle – Brynäs

Brynäs kom till Ängelholm som ett lag med självförtroende. Efter ett par förtroendegivande vinster har man tågat på i tabellen och det bottenträsk som man tidigare var en del av ser nu avlägset ut.

Det var också Brynäs som började bäst, och gjorde 1-0 direkt i matchinledningen. Granström flippade fram pucken i sidled till Järnkrok som inte gjorde något misstag. Järnkrok har verkligen presenterat sig för hockeysverige och visar att han är given i Brynäs. Frågan är om han inte borde varit en del av JVM-laget också. Tyvärr så spelade han när detta togs ut i Brynäs J20.

Hur som helst så var 0-1 till gästerna Brynäs en perfekt matchinledning.  Efter det så kändes det ganska komfortabelt. Rögle försökte visserligen framåt, men skapade ingenting som såg allt för svettigt ut för Markström i Brynäsmålet. I stället tycker jag att Brynäs var det bättre laget och skapade flest chanser. 0-1 efter den första perioden var rättvist.

I den andra perioden gjorde Brynäs både 0-2 och 0-3. Dixon låg bakom båda målen. Först gjorde han själv 2-0 efter en tilltrasslad situation där Dackell lyckades snappa upp en retur, gå runt mål och passa fram Dixon. Rögles målvakt hann inte med, eller tappade balansen av någon anledning. Senare i perioden passade Dizon fram Kahnberg i ett sidledspass framför mål, vilket resulterade i 0-3. Matchen kändes punkterad och eftersom detta var den sena matchen så började jag kolla vad resultatet skulle innebära i tabellen.

Den sista perioden spelades i stort sett av. Jag såg uppgivenheten i Rögletränaren Perssons ögon i intervjun inför perioden och han hade, precis som jag, insett att den tredje perioden bara skulle bli en transportstrecka. Så var också fallet… Dock hann Silfverberg göra 0-4 efter en bra framspelning av Nordquist. Skönt att Silfverberg får göra mål och Nordquist ett assist.

Rögle bjöd inte riktigt upp till motstånd i den här matchen. I och med det snabba ledningsmålet för Brynäs så kändes det som att hemmalaget kom efter direkt. Man försökte under en tid skapa någonting framåt, utan resultat. Den andra halvan av matchen verkade man mer ha gett upp och gjorde bara vad som kunde förväntas.

Brynås, å andra sidan, spelade mycket bra och förtjänade de tre poängen. Man visade upp ett mycket stabilt försvarsspel, och skapade lägen framåt. Det känns riktigt stabilt och slutspel blir mer och mer spikat. Idag tog man klivet förbi Luleå och fastän både MoDo och Timrå vinner matcher så ligger Brynäs på bekvämt avstånd från strecken. Ett lag som däremot borde se upp är Frölunda, som återigen förlorade. Jag undrar vad som krävs för att Dahlen ska få sparken egentligen. Får han det när de hamnat under slutspelsstrecket? För Kvalserien har de väll ändå redan säkrat att de ska slippa?

Hur som helst… Bäst i Brynäs idag var kollektivet. Dock måste jag säga att det var kul att se Dizon tillbaka efter pajasnämndens avstängning. Han låg bakom två mål och spelade i stort mycket bra.

Nu går tåget vidare. För Rögle väntar kvalspel.

———————————————————————————————————-

Bertilsson skadade sig idag. Han skulle tackla en Rögle-spelare men fick istället en arm i huvudet som däckade honom helt. Det såg ungefär ut som en wrestling-arm som amerikanska wrestlers sätter ut efter att ha kastat motståndaren i nätet. Jag vet inte om det var medvetet av Rögle-spelaren (i så fall skulle hans fall kunnas ta upp av pajasarna i diciplinnämnden) men det var en svårbedömd situation och jag tycker inte det var fel av kvällens domare att fria. Hoppas dock att Bertilsson är frisk och kry asap.

Någon mer än mig som gillar att höra Boorkens analyser i TV? Han är en riktigt bra kommentator.