Efter matchen: Brynäs – Timrå

Jag har som sagt varit hemma med influensan, och missade därför lördagens hyllningsmatch till Ove Molin. Tydligen så blev även Bissett hyllad av publiken, vilket såklart känns bra. Kul att Brynäslegender som Molin och Bissett blir hyllade. Kanske kommer spelare som Janne Larsson lite i skymundan, men han kommer nog att få sin hyllning så småning om han också. För övrigt så bestod hyllningslaget av idel Brynäslegender.

Vad kan man säga om matchen då? Brynäs inledde väldigt offensivt och tog omedelbart tag i taktpinnen. Den första perioden bestod i en radda chanser där Brynäs hela tiden låg snäppet före, målmässigt. Bländande anfallsspel varvades med dåligt försvarsspel.

I den andra perioden hade båda lagen blivit utskällda, och de båda spelade mer defensivt. Vid ställningen 4-2 kändes det som att Brynäs hade kontroll på det hela, och man spelade ett stundtals lysande anfallsspel. I vad som Czarnecki efter matchen kallade det bästa anfallet sedan han kom till Brynäs så skulle kanske hemmalaget gjort mål, eller i alla fall haft en utvisning med sig. Istället kontrade Timrå och gjorde 4-3. Det målet startade Timrås jakt på poäng.

Matchen slutade 4-4, vilket kändes som en poängförlust för Brynäs. Att Hansen ordnade bonuspoängen med ett stenhårt handledskott i krysset var bra, men Brynäs skulle haft tre poäng i den här matchen. Med tanke på sista-perioden så kanske man ska vara nöjd med två.

Här är highlights:

Följt av en intervju med Mads Hansen, som fixade bonuspoängen:

Beskeden från den här matchen var att Brynäs har ett fortsatt bra anfallsspel. Försvarsspelet var dock ganska dåligt och jag hoppas att det kan förbättras. I år har man ingen Markström som räddar laget vid dåligt försvarsspel, även om Svedberg gjorde en bra sista-period. Apropå Svedberg så tycker jag att han såg tveksam ut vid några av målen.

Bäst i Brynäs var Ekholm, Sundqvist, Silfverberg och Kahnberg. Även Lars Jonsson gör en bra match men gör några tafatta ingripanden vilket är ovanligt för honom.