Efter matchen: Frölunda – Brynäs

I lördags mötte Brynäs Frölunda borta. För några år sedan så innebar det i stort sett en säker förlust. När Honken och andra återfanns som förstemålvakter i Brynäs så fick ofta andremålvakten, flera gånger Joakim Lundström, gå in och spela av matchen. I dagsläget är dock förutsättningarna annorlunda. Dels är Brynäs ett bättre lag och dels är Frölunda ett sämre. Det är också ironiskt att både Honken och Lundström (som jag trodde lagt ner karriären och startat spa/gym i Gävle?) återfinns hos motståndarna. Det bör kanske också nämnas att Brynäs faktiskt ”vädrade” Svedberg för första gången i år i den här matchen, något som jag dock inte tror beror på att man bara ville ”spela av” matchen.

Frölunda började matchen bäst och skapade tryck i Brynäs zon. Trycket förstärktes när Brynäs åkte på en kavalkad av utvisningar som i och för sig inte var felaktiga, men som kändes ganska billiga och onödiga i vissa fall. Hur som helst så blev man ordentligt tillbakatryckta och blev egentligen så fram till den tredje perioden då man slutade dra på sig utvisningar.

Ur Brynässynvinkel så är den tredje perioden den period som är värd att nämnas. Här visade laget styrka och kämpaglöd när man med fyra minuter kvar lyckades vänta 3-1 till 3-3. Visst fanns lite tur med i spelet, men all heder går åt Brynäs som inte gav upp utan faktiskt jagade ikapp. Det är nog första gången jag sett Czarnecki lyckats när han tagit ut målvakten.

Efter 3-3 kom förlängning och en straffläggning som präglades av missar och räddningar. När Frölunda till sist knep bonuspoängen så var det inte besvikelse jag kände. Det var en belåtenhet över att Brynäs under matchens fyra sista minuter hämtat upp Frölundas tvåmålsledning. Brynäs förlorade inte två poäng i den här matchen, de vann en.

Bäst i Brynäs var som vanligt ungdomarna. Här ska även, för dagen, Svedberg räknas in. Även Somervuori såg pigg ut och Sundqvist var som alltid bra.

Brynäs har haft ett tufft program såhär i inledningen av säsongen, med matcher mot Frölunda, Djurgården och HV71. Man har dock klarat det bra vilket är lovande inför framtiden.

——————————————————————————————–

Luleå är, som jag skrev i mitt elitserietips, årets utropstecken hittills. Jag tror inte det räcker till en topp-4 placering men de blir en svår motståndare för alla lag. Tacka Rönnqvist för det.